Pressemeddelelse

Verdensnyhed: Den danske start-up virskomhed Videolink ApS, har opfundet et helt unikt koncept, som muliggør at ældre borgere (80+) kan bevare kontakten til deres pårørende, upåagtet af COIVD-19 krisen

 

Problem

Under COVID-19, har mange beboere på plejehjem desværre ikke mulighed for at besøge deres pårørende. Det gør ondt på krop og sjæl, og har store konsekvenser for beboernes og de pårørendes trivsel og velvære. FaceTime, Skype m.fl. gør det muligt at foretage videosamtaler på distancen, men kræver ofte både teknisk viden, nogle gange en brugerkonto og en smartphone, tablets eller PC, hvilket mange ældre (80+) borgere ofte ikke er i besiddelse af. Desuden har personalet på eks. plejehjemmene ekstra travlt pga. bla. COVID-19, og derfor begrænsede ressourcer til at hjælpe beboerne med at eks. at “FaceTime” til de pårørende på eks. en iPad. Desuden lider mange ældre borgere af nedsat mobilitet, og her kan Videolink også gøre en forskel, i og med at teknologien er bygget på ”open source”, og derfor kan integreres til eks. rehabiliteringsapps, så som bla. ExorLive (som Videolink har et samarbejde med), så de ældre kan lave træningsøvelser i stor billedeformat på deres eget TV.

 

Løsning

Videolink giver beboere på bl.a. plejehjem muligheden for, på egen hånd, at kommunikere med deres pårørende på stor skærm via eget TV i deres bolig – ligesom var det på FaceTime eller Skype, men helt ude brug af tastatus, mus eller fjernbetjening, hos den som er modtager video-opkaldet. En lille specialudviklet mikro-computer, sammen med et lille webkamera, bliver tilkoblet beboerens eget TV, som herefter giver beboeren muligheden for at modtage videoopkald direkte fra deres pårørende. De pårørende kan så at sige ”fjernstyre” beboerens TV via en smartphone, tablet eller computer – ligesom på FaceTime. Alle videoopkald er krypteret, og sikkerheden har selvfølgelig aller højeste prioritet. Nedenfor ses et billede af hvordan systemet fungerer.

 

Folkene bag Videolink

Vi er tre ildsjæle fra Aarhus og København, som ønsker at gøre en forskel for alle, der ikke er vokset op med moderne teknologi. Vi ønsker at inkludere den ældre del af befolkningen med deres familier. Vores misssion er at fjerne afsavn og minimere ensomhed, inkludere de ældre, og dermed øge deres livskvalitet. Vores erfaring med udvikling af IT software og nye produkter med brugeren i fokus, kombineret med den viden vi har om forholdene på plejehjemmene, har ledte os på ideen om at skabe noget helt unikt avanceret teknologi, som samtidig er uhyre simpelt at anvende. Dermed kan Videolink være med til at øge livskvaliteten, for beboere på bl.a. plejehjem, ældreboliger mm. både under og efter COVID-19 krisen.

 

 

Kontakt mig for yderligere info, eller for forespørgsel om evt. Interviews.

 

Med venlig hilsen

Mads Søndergaard CEO,

Partner og Stifter af Videolink

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din kurv
    Din vogn er tomTilbage til Shop