Telerehabilitering med Videolink

Videolink er en slags “FaceTime til ældre” bare på TV, dog helt uden brug af tastatur, fjernbetjening, mus eller lignende hos modtageren af videoopkaldet.

 

Vi søger OPI samarbejdspartnere, som kan være med til at udvikle og teste Videolink inden for Telerehabilitering

 

Problem

Mange ældre (+80 årige) er meget fysiske inaktive, og det vil vi i Videolink gerne ændre på, ved at inkludere og aktivere de ældre, så de får mere bevægelse i kroppen, og derved øger blodcirkulationen, så de undgår mange livsstilssygdomme, så som gigt, muskelsvind, demens, nedsat funktionsevne, motoriske vanskeligheder, faldeulykker etc. Mange af disse ældre borgere har svært ved at håndtere moderne teknologi, så som en smartphone, iPad eller pc. Derfor har vi udviklet Videolink, som ikke kræver hjælp fra eks. plejepersonalet som ofte er sparsomme ressourcer. Vores mission er, at bygge moderne kommunikationsteknologi i et ældre venligt design. eller anden sygdom. Videolink er “High tech til low tech people”.

 

Løsning

Løsningen er Videolink. Det unikke i Videolink er at det absolut ikke kræver nogen teknologiske færdigheder, da der hverken skal anvendes tastatur, mus eller fjernbetjening for at foretage et videolink opkald. Det hele foregår automatisk, ved at den eks. En instruktør kalder op til eks. 5 ældre borgere (som sidder foran deres TV i hver deres bolig), som er tilmeldt et telerehabiliteringsforløb. Når instruktøren klikker en funktion i Videolinks webapp, så tændes alle modtagernes TV helt automatisk og telerehabiliteringsforløbet kan påbegyndes. Det er så at sige, den der kalder op, der ”fjernstyrer” modtagernes TV. Når instruktøren afslutter TV-trænings sessionen, skifter Tv’et enten tilbage til samme tilstand hos modtageren (enten flow TV, eller slukkes helt).

 

Value proposition

1) Simpel installation. 2) Ekstremt brugervenligt. 3) Videolink kræver hverken tastatur, mus eller fjernbetjening for at modtage et videolink opkald. 4) Sikkerhed: Videolink en såkaldt Peer-to-Peer løsning således, at man via et såkaldt ”Family Room”, ikke skal over en server, så sikkerheden er helt i top.

 

Fakta: Status lige nu ift. Telerehabilitering

1) Videolink version 1.0 er i denne uge i UAt test og forventes at blive installeret hos de første betalende kunder i næste uge (uge 33).

2) Herefter vil vi kunne starte et OPI udviklingsprojekt op med Aarhus Kommune ift. at få færdigudviklet funktionen “én til mange”, som vil gøre at vi kan lave Telerehabilitering med flere Videolink brugere på én gang.

3) www.ligvsglaeder.nu har forespurgt på 5 stk. Videolink til et nyt online koncert koncept (som er under udvikling), som også ligner Telerahbiliterings princippet.

4) Et par andre kommuner har også ytret ønske om en Telerehabiliterings funktion i Videolink, og er klar til at indgå i dialog med os.

5) To batchelor studerende har skrevet projekt om Videolink og Telerehabilitering, og den rapport modager vi snart, og den vil kunne indgå i et OPI samarbejde med Aarhus Kommune.

 

Kontakt os:

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din kurv
    Din vogn er tomTilbage til Shop